Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd
Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Aan de slag
Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaten met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop het ei los, hak de blaadjes basilicum fijn en meng door het ei. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg het ei toe en roer door op laag vuur, totdat het ei begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Opperdepop: roerei met tomaat en basilicum 10-12 mnd
Ideaal gerecht als je heel snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
null porties
135 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaten met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop het ei los, hak de blaadjes basilicum fijn en meng door het ei. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg het ei toe en roer door op laag vuur, totdat het ei begint te stollen. Voeg de tomatenblokjes toe en blijf roeren tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
variatietip:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tomaat
1 middelgroot ei
1 takje verse basilicum
½ el olijfolie