Opperdepop: babyhutspot met tartaar 10-12 mnd
Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.
Aan de slag
Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook de wortels en aardappelblokjes in een pan met een laag water afgedekt 15 min.
Snipper de sjalot. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur. Laat niet bruin worden. Breek de tartaar in stukjes en bak met de ui rul en gaar.
Giet de wortels en aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de wortels en aardappelen tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht, opvolgmelk of moedermelk toe om de puree smeuïger te maken. Meng de rulgebakken tartaar met sjalot door de puree.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Opperdepop: babyhutspot met tartaar 10-12 mnd
Dit winterse hapje is zó gemaakt wanneer je zelf ook hutspot eet.
null porties
235 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook de wortels en aardappelblokjes in een pan met een laag water afgedekt 15 min.
Snipper de sjalot. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur. Laat niet bruin worden. Breek de tartaar in stukjes en bak met de ui rul en gaar.
Giet de wortels en aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de wortels en aardappelen tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht, opvolgmelk of moedermelk toe om de puree smeuïger te maken. Meng de rulgebakken tartaar met sjalot door de puree.
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g winterpenen
200 g kruimige aardappelen
1 sjalot
1 el traditionele olijfolie
1 rundertartaar