Glutenvrije rijstnoedels met gebakken zalm in groene curry
Deze noedels tover je in een halfuur op tafel. Lekker met groene curry, kokos, bimi en cashewnoten.
Aan de slag
Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. staan en roer regelmatig door. Giet af. Kook ondertussen de bimi in 3 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Roer door en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Schep de noedels en bimi door de currysaus en warm 3 min. mee. Hak de cashewnoten grof. Verdeel de curry over diepe borden en leg er een zalmfilet op. Bestrooi met de noten en serveer met een partje limoen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Glutenvrije rijstnoedels met gebakken zalm in groene curry
Deze noedels tover je in een halfuur op tafel. Lekker met groene curry, kokos, bimi en cashewnoten.
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. staan en roer regelmatig door. Giet af. Kook ondertussen de bimi in 3 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Roer door en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Schep de noedels en bimi door de currysaus en warm 3 min. mee. Hak de cashewnoten grof. Verdeel de curry over diepe borden en leg er een zalmfilet op. Bestrooi met de noten en serveer met een partje limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
220 g glutenvrije zwarte rijstnoedels
3 l kokend water
400 g bimi
2 tenen knoflook
2 rode uien
2 el arachideolie
70 g groene curry kruidenpasta
400 ml kokosmelk
1 limoen
4 verse zalmfilet
50 g ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
grillpan