Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst
Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen.
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.
Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.
Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.
Witte bonen met venkel en worst
Instructievideo - 02:08 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst
Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen.
hoofdgerecht
null personen
230 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.
Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.
Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
4 kalfssaucijzen
2 el olijfolie
½ el venkelzaad
1 venkelknol
2 takjes rozemarijn
800 g cannellinibonen
1 citroen
Dit heb je nodig
grillpan