Cannellinibonen met worst
Gekruide stoofschotel uit de oven met aubergine
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de worst in 10 stukken en knijp de zijkanten een beetje dicht. Verhit de olie in de pan en braad de worst rondom 5 min.
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Schep de worst uit de pan. Bak in het achtergebleven bakvet de rest van de olie, de aubergine, rozemarijn, komijn en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de wijn, passata en bonen toe. Schep om en leg de worst erop. Doe de deksel op de pan en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer de worst halverwege.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Cannellinibonen met worst
Gekruide stoofschotel uit de oven met aubergine
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de worst in 10 stukken en knijp de zijkanten een beetje dicht. Verhit de olie in de pan en braad de worst rondom 5 min.
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Schep de worst uit de pan. Bak in het achtergebleven bakvet de rest van de olie, de aubergine, rozemarijn, komijn en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de wijn, passata en bonen toe. Schep om en leg de worst erop. Doe de deksel op de pan en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer de worst halverwege.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse worsten
4 el koolzaadolie
3 aubergines
3 stuks takjes rozemarijn
2 tl gemalen komijn
2 tl milde paprikapoeder
800 g cannellinibonen in blik
720 ml gezeefde tomaten
100 ml rode wijn
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan