Zoete-aardappelsalade met yoghurt
Dit gerecht met zoete aardappel is perfect bij gegrild vlees.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing.
Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.
Zoete-aardappelsalade met yoghurt
Dit gerecht met zoete aardappel is perfect bij gegrild vlees.
bijgerecht
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing.
Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
3 el extra vierge olijfolie
15 g verse munt
100 ml yoghurt Griekse stijl
50 ml mayonaise
1 tl gemalen chilipeper
2 tenen knoflook