Salade van zoete aardappel met cevichedressing
De pittige dressing past perfect bij het zoete van de aardappel en de winterpeen.
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en peen. Snijd ze met de keukenmachine in dunne plakken. Kook de aardappel en peen 2 min. en giet af.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in een kom. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen. Doe bij het rasp. Voeg 4 el citroensap en de olie toe. Breng eventueel op smaak met zout.
Snijd de korianderblaadjes fijn. Doe de helft samen met de chilipeper bij het rasp en sap.
Leg de aardappel en peen op een schaal. Schenk er de cevichedressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en rest van de korianderblaadjes.
Salade van zoete aardappel met cevichedressing
Instructievideo - 02:04 min.
Salade van zoete aardappel met cevichedressing
De pittige dressing past perfect bij het zoete van de aardappel en de winterpeen.
bijgerecht
null personen
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en peen. Snijd ze met de keukenmachine in dunne plakken. Kook de aardappel en peen 2 min. en giet af.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in een kom. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen. Doe bij het rasp. Voeg 4 el citroensap en de olie toe. Breng eventueel op smaak met zout.
Snijd de korianderblaadjes fijn. Doe de helft samen met de chilipeper bij het rasp en sap.
Leg de aardappel en peen op een schaal. Schenk er de cevichedressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en rest van de korianderblaadjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete aardappelen
100 g winterpeen
1 citroen
2 sjalotten
4 el extra vierge olijfolie
4 takjes verse koriander
1 tl gemalen chilipeper
125 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
keukenmachine