Bietstuk met zoete-aardappelpuree en rozenharissa
bewaar
bewaar

Bietstuk met zoete-aardappelpuree en rozenharissa

Deze langzaam gedroogde biet heeft niet alleen een intense smaak, maar is ook een prachtig plaatje in combinatie met de aromatische rozenharissaolie. Serveer met zoete-aardappelpuree en je bent helemaal klaar voor het (kerst)diner.

25 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 min. gaar.

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de bietstukken 12 min. Keer halverwege. Verhit ⅔ van de olie in een kleine steelpan op laag vuur. Verwarm hierin de baharat 5 min. tot het begint te geuren.

Giet de zoete aardappel af, bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de specerijenolie toe en stamp grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng ⅙ van de olie met de harissa. Snijd de bietstukken in plakken.

Verdeel de puree over de borden en leg de bietstuk in het midden. Besprenkel de puree met de rozenharissaolie en bestrooi met de granaatappelpitjes. Verdeel de rest van de olie over de bietstuk. Bestrooi met peper en eventueel zout.

wijntipWilderen Cuvée Clarisse whisky infused. Smaak: rijk en donker (10.2%). Herkomst: België. Unieke combinatie bij de bietstuk die je écht moet proberen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietstuk met zoete-aardappelpuree en rozenharissa

Deze langzaam gedroogde biet heeft niet alleen een intense smaak, maar is ook een prachtig plaatje in combinatie met de aromatische rozenharissaolie. Serveer met zoete-aardappelpuree en je bent helemaal klaar voor het (kerst)diner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig