Bietstuk met zoete-aardappelpuree en rozenharissa
Deze langzaam gedroogde biet heeft niet alleen een intense smaak, maar is ook een prachtig plaatje in combinatie met de aromatische rozenharissaolie. Serveer met zoete-aardappelpuree en je bent helemaal klaar voor het (kerst)diner.
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 min. gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de bietstukken 12 min. Keer halverwege. Verhit ⅔ van de olie in een kleine steelpan op laag vuur. Verwarm hierin de baharat 5 min. tot het begint te geuren.
Giet de zoete aardappel af, bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de specerijenolie toe en stamp grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng ⅙ van de olie met de harissa. Snijd de bietstukken in plakken.
Verdeel de puree over de borden en leg de bietstuk in het midden. Besprenkel de puree met de rozenharissaolie en bestrooi met de granaatappelpitjes. Verdeel de rest van de olie over de bietstuk. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Bietstuk met zoete-aardappelpuree en rozenharissa
Deze langzaam gedroogde biet heeft niet alleen een intense smaak, maar is ook een prachtig plaatje in combinatie met de aromatische rozenharissaolie. Serveer met zoete-aardappelpuree en je bent helemaal klaar voor het (kerst)diner.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 min. gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de bietstukken 12 min. Keer halverwege. Verhit ⅔ van de olie in een kleine steelpan op laag vuur. Verwarm hierin de baharat 5 min. tot het begint te geuren.
Giet de zoete aardappel af, bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de specerijenolie toe en stamp grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng ⅙ van de olie met de harissa. Snijd de bietstukken in plakken.
Verdeel de puree over de borden en leg de bietstuk in het midden. Besprenkel de puree met de rozenharissaolie en bestrooi met de granaatappelpitjes. Verdeel de rest van de olie over de bietstuk. Bestrooi met peper en eventueel zout.
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g zoete aardappelen
4 AH Excellent biologische bietstukken
90 ml extra vierge olijfolie
1 el baharat
2 el Souq rozenharissa
4 el verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
grillpan
pureestamper