Zoete aardappel en vijg
Het zoete van de aardappel en vijgen is heerlijk bij het hartige spek.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn naaltjes , olie en het spek. Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Zoete aardappel en vijg
Het zoete van de aardappel en vijgen is heerlijk bij het hartige spek.
bijgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de aardappel in de ovenschaal met de rode peper, rozemarijn naaltjes , olie en het spek. Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de vijgen in partjes en verdeel halverwege de baktijd over de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over het gerecht.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
1 rode peper
3 takjes rozemarijnnaaldjes
1 el AH Excellent olijfolie knoflook/chilipeper
100 g magere gerookte spekreepjes
2 verse vijgen
1 bosui
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)