Lauwwarme salade van gegrilde zoete aardappel
De zoete aardappel gril je eerst op de barbecue.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Gril de zoete aardappel in 2 delen 10-12 min. op de matig hete barbecue. Keer regelmatig. Leg ze op een platte schaal.
Snijd ondertussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in een kom. Snipper de ui heel fijn. Voeg toe aan de tomatenblokjes. Snijd de koriander fijn en voeg ook toe. Schep alles om. Verwijder het steeltje van de jalapeñopeper. Verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt of gebruik maar een deel van de peper. Snijd het vruchtvlees van de peper fijn.
Halveer ½ van de limoenen en pers de vrucht uit. Breng de tomatensalsa op smaak met de peper, het limoensap en eventueel zout. Snijd de andere limoen in parten.
Schep de salsa over de zoete aardappel en serveer met de extra parten limoen.
Lauwwarme salade van gegrilde zoete aardappel
De zoete aardappel gril je eerst op de barbecue.
bijgerecht
null personen
380 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Gril de zoete aardappel in 2 delen 10-12 min. op de matig hete barbecue. Keer regelmatig. Leg ze op een platte schaal.
Snijd ondertussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in een kom. Snipper de ui heel fijn. Voeg toe aan de tomatenblokjes. Snijd de koriander fijn en voeg ook toe. Schep alles om. Verwijder het steeltje van de jalapeñopeper. Verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt of gebruik maar een deel van de peper. Snijd het vruchtvlees van de peper fijn.
Halveer ½ van de limoenen en pers de vrucht uit. Breng de tomatensalsa op smaak met de peper, het limoensap en eventueel zout. Snijd de andere limoen in parten.
Schep de salsa over de zoete aardappel en serveer met de extra parten limoen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
200 g Tasty Tom trostomaten
1 kleine rode ui
15 g verse koriander
1 verse groene jalapeñopeper
2 limoenen
Dit heb je nodig
barbecue