Guacamole zonder jalapeño
Heerlijk romige dip, gemaakt van avocado = guacamole! Lekker voor bij de borrel, deze Mexicaanse klassieker.
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de koriander fijn en snipper de ui.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de tomaat, koriander, ui, komijn en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.
Guacamole
Instructievideo - 01:36 min.
Guacamole zonder jalapeño
Heerlijk romige dip, gemaakt van avocado = guacamole! Lekker voor bij de borrel, deze Mexicaanse klassieker.
bijgerecht
null personen
195 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de koriander fijn en snipper de ui.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de tomaat, koriander, ui, komijn en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Tasty Tom trostomaten
15 g verse koriander
1 rode ui
2 avocado's
½ tl gemalen komijn
2 el limoensap