Zoete aardappelsalade
Deze zoete aardappelsalade smaakt net zo mooi als dat -ie eruitziet. In deze kleurrijke salade vind je smaakmakers zoals granaatappelpitjes, komijn, en peterselie.
Aan de slag
Boen de zoete aardappelen schoon, snijd in halve plakken van 1 cm dik en kook in ca. 12 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste 5 min. toe. Giet af en laat iets afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Meng de yoghurt met de mosterd, honing en komijn, peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.
Meng de zoete aardappel en tuinerwten met de sla, avocado en peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de pompoenpitten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zoete aardappelsalade
Deze zoete aardappelsalade smaakt net zo mooi als dat -ie eruitziet. In deze kleurrijke salade vind je smaakmakers zoals granaatappelpitjes, komijn, en peterselie.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de zoete aardappelen schoon, snijd in halve plakken van 1 cm dik en kook in ca. 12 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste 5 min. toe. Giet af en laat iets afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Meng de yoghurt met de mosterd, honing en komijn, peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.
Meng de zoete aardappel en tuinerwten met de sla, avocado en peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de pompoenpitten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
300 g diepvries tuinerwten
20 g pompoenpitten
4 el Griekse yoghurt 10%
2 tl dijonmosterd
2 tl honing
½ tl gemalen komijnzaad
15 g verse platte peterselie
2 eetrijpe avocado's
85 g veldsla
50 g verse granaatappelpitjes