Gebakken champignons met toast
Succes verzekerd met dit feestelijke voorgerecht. De champignons bak je in kruidenboter met ui, tijm en knoflook.
Aan de slag
Rooster de sneetjes brood en laat iets afkoelen. Snijd van elk sneetje een kerstster met de steruitsteekvorm of een mes. Borstel de champignons schoon. Snijd de champignons in kwarten en ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een 1/3 van de kruidenboter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en tijm 1 min. Snijd knoflook fijn. Voeg de champignons, knoflook, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de crème fraîche, mosterd en azijn toe en verwarm nog 3 min.
Haal ondertussen een paar blaadjes los uit het hart van de kropsla en was onder stromend water. Verdeel over de bordjes. Schep de champignons erop en leg er een paar broodsterren bij. Serveer met de rest van de kruidenboter.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gebakken champignons met toast
Succes verzekerd met dit feestelijke voorgerecht. De champignons bak je in kruidenboter met ui, tijm en knoflook.
voorgerecht
null personen
520 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de sneetjes brood en laat iets afkoelen. Snijd van elk sneetje een kerstster met de steruitsteekvorm of een mes. Borstel de champignons schoon. Snijd de champignons in kwarten en ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een 1/3 van de kruidenboter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en tijm 1 min. Snijd knoflook fijn. Voeg de champignons, knoflook, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de crème fraîche, mosterd en azijn toe en verwarm nog 3 min.
Haal ondertussen een paar blaadjes los uit het hart van de kropsla en was onder stromend water. Verdeel over de bordjes. Schep de champignons erop en leg er een paar broodsterren bij. Serveer met de rest van de kruidenboter.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 sneetjes wit casinobrood
500 g kastanjechampignons
1 rode ui
7½ g verse tijm
2 tenen knoflook
125 g crème fraîche
2 tl grove Zaanse mosterd
2 el balsamicoazijn
1 kropsla
150 g verse kruidenboter met knoflook
Dit heb je nodig
broodrooster
stersteker