Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
Kruidig gemarineerd en uit de oven: een heerlijk mediterraan vleesgerecht dat het wachten waard is
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn en meng met het zout, de peper en olie tot een marinade. Bestrijk de rollade rondom met 2/3 van de marinade en leg de rollade in het midden van de ovenschaal.
Kneus de ongepelde tenen knoflook met de platte kant van een mes en leg ze bij de rollade. Snijd elke ui in 4 parten en verdeel rond de rollade. Leg de romaatjes ertussen en besprenkel met de rest van de marinade. Bak de rollade ca. 55 min. in het midden van de oven. Keer elke 10 min.
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de rollade op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Duw de knoflook uit de velletjes en plet met de helft van de romaatjes in de ovenschaal met een spatel. Schraap de aanbaksels los van de bodem van de ovenschaal. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een saus. Giet de pasta af en meng door de saus.
Snijd de rollade in plakken. Verdeel de pasta over de borden en leg de rollade erop. Leg de achtergehouden romaatjes erop en schaaf de Pecorino Romano erover.
Rollade braden
Instructievideo - 04:52 min.
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
Kruidig gemarineerd en uit de oven: een heerlijk mediterraan vleesgerecht dat het wachten waard is
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
20 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn en meng met het zout, de peper en olie tot een marinade. Bestrijk de rollade rondom met 2/3 van de marinade en leg de rollade in het midden van de ovenschaal.
Kneus de ongepelde tenen knoflook met de platte kant van een mes en leg ze bij de rollade. Snijd elke ui in 4 parten en verdeel rond de rollade. Leg de romaatjes ertussen en besprenkel met de rest van de marinade. Bak de rollade ca. 55 min. in het midden van de oven. Keer elke 10 min.
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de rollade op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Duw de knoflook uit de velletjes en plet met de helft van de romaatjes in de ovenschaal met een spatel. Schraap de aanbaksels los van de bodem van de ovenschaal. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een saus. Giet de pasta af en meng door de saus.
Snijd de rollade in plakken. Verdeel de pasta over de borden en leg de rollade erop. Leg de achtergehouden romaatjes erop en schaaf de Pecorino Romano erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g verse Italiaanse kruiden
1 tl zeezout
2 tl zwarte peper
8 el traditionele olijfolie
450 g varkensrollade
2 tenen knoflook
5 uien
500 g romaatjes
200 g penne
125 g crème fraîche
100 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)