Gevulde uien
Gevulde paprika's kennen we wel, maar gevulde uien? Echt heel lekker, op z'n Italiaans bijvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de uien en snijd ze van bovenaf tot 1 cm boven de onderkant kruislings in. Vet de ovenschaal in. Zet de uien rechtop in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
Haal ondertussen de blaadjes van de rozemarijn, tijm en oregano en doe samen met de salie in de kom van de keukenmachine. Snijd de ciabattina in stukken en maal met de kruiden tot kruim. Rasp de kaas en meng met ⅔ van de olie door het kruim.
Duw het broodkruim tussen de laagjes van de uien. Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de rest van de olie. Schuif in de oven, zet de schaal gevulde uien op een rooster erboven en bak alles in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel halverwege de bakplaat en het rooster om.
Neem de bakplaat en ovenschaal uit de oven, schep de waterkers door de aardappeltjes en besprenkel met de yoghurtdressing. Serveer direct.
Gevulde uien
Gevulde paprika's kennen we wel, maar gevulde uien? Echt heel lekker, op z'n Italiaans bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de uien en snijd ze van bovenaf tot 1 cm boven de onderkant kruislings in. Vet de ovenschaal in. Zet de uien rechtop in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
Haal ondertussen de blaadjes van de rozemarijn, tijm en oregano en doe samen met de salie in de kom van de keukenmachine. Snijd de ciabattina in stukken en maal met de kruiden tot kruim. Rasp de kaas en meng met ⅔ van de olie door het kruim.
Duw het broodkruim tussen de laagjes van de uien. Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de rest van de olie. Schuif in de oven, zet de schaal gevulde uien op een rooster erboven en bak alles in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel halverwege de bakplaat en het rooster om.
Neem de bakplaat en ovenschaal uit de oven, schep de waterkers door de aardappeltjes en besprenkel met de yoghurtdressing. Serveer direct.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode uien
4 witte uien
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
1 verse ciabatta
75 g Pecorino Romano
6 el traditionele olijfolie
900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
75 g waterkers
75 ml yoghurt-bieslookdressing
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 26 cm)
keukenmachine
bakpapier