Aardperensoep
bewaar
bewaar

Aardperensoep

Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in vieren. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 min. mee. Doe de aardperen in de pan en roerbak 3 min. Schenk er het kokende water bij en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Houd 1 tl crème fraîche achter per persoon en roer de rest door de soep.

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de bosui.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardperensoep

Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig