Aardperensoep
Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.
Aan de slag
Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in vieren. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 min. mee. Doe de aardperen in de pan en roerbak 3 min. Schenk er het kokende water bij en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Houd 1 tl crème fraîche achter per persoon en roer de rest door de soep.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de bosui.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Aardperensoep
Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.
voorgerecht
null personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in vieren. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 min. mee. Doe de aardperen in de pan en roerbak 3 min. Schenk er het kokende water bij en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Houd 1 tl crème fraîche achter per persoon en roer de rest door de soep.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g aardperen
3 bosuien
1 teen knoflook
1 ui
1 tl gedroogde tijm
3 el traditionele olijfolie
1 l kraanwater
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer