Kokosrijst met mangopuree
Aan de slag
Limoenen wassen. Schil van één limoen fijn raspen. Limoen halveren, uitpersen. In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen. Limoenrasp, dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken. Tussentijds regelmatig doorroeren. Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden. Vruchtvlees in stukken snijden. Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren. Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen. Mangopuree eromheen scheppen. Garneren met limoenkrullen.
Kokosrijst met mangopuree
nagerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Limoenen wassen. Schil van één limoen fijn raspen. Limoen halveren, uitpersen. In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen. Limoenrasp, dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken. Tussentijds regelmatig doorroeren. Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden. Vruchtvlees in stukken snijden. Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren. Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen. Mangopuree eromheen scheppen. Garneren met limoenkrullen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 limoenen
200 ml melk
800 ml kokosmelk
200 g dessertrijst
0 zout
6 eetlepels witte basterdsuiker
2 mango's
Dit heb je nodig
keukenmachine