Kokosrijst met mango en munt
Aan de slag
Breng in een pan de kokosmelk met de suiker en een mespunt zout aan de kook. Strooi de rijst erin en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan op een vlamverdeler in 25 min. gaar worden. Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit los en snijd het vervolgens in plakjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Verdeel de rijst in 4 porties. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes, serveer met de mango. Garneer met muntblaadjes.
Kokosrijst met mango en munt
nagerecht
null personen
385 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een pan de kokosmelk met de suiker en een mespunt zout aan de kook. Strooi de rijst erin en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan op een vlamverdeler in 25 min. gaar worden. Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit los en snijd het vervolgens in plakjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Verdeel de rijst in 4 porties. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes, serveer met de mango. Garneer met muntblaadjes.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kokosmelk
50 g witte basterdsuiker
200 g risottorijst
2 mango's
2 theelepels sesamzaadjes
0 enkele takjes verse munt