Kokosrijst met mango
Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in ca. 30 minuten laten afkoelen.
In steelpan kokosmelk, suiker en mespunt zout aan de kook brengen. Roeren tot suiker en zout zijn opgelost. Afgekoelde rijst in schaal scheppen. Helft van kokosmengsel over rijst schenken, omscheppen en nog 10 minuten laten staan. Mango's schillen en langs de pit in plakken snijden. Sesamzaad in droge koekenpan licht roosteren. Rijst over vier borden verdelen. Mango ernaast leggen en per bord 2 eetlepels kokosmelk erover scheppen. Sesamzaad erover strooien.
Kokosrijst met mango
Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.
nagerecht
null personen
355 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in ca. 30 minuten laten afkoelen.
In steelpan kokosmelk, suiker en mespunt zout aan de kook brengen. Roeren tot suiker en zout zijn opgelost. Afgekoelde rijst in schaal scheppen. Helft van kokosmengsel over rijst schenken, omscheppen en nog 10 minuten laten staan. Mango's schillen en langs de pit in plakken snijden. Sesamzaad in droge koekenpan licht roosteren. Rijst over vier borden verdelen. Mango ernaast leggen en per bord 2 eetlepels kokosmelk erover scheppen. Sesamzaad erover strooien.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g rijst
400 ml kokosmelk
6 eetlepels suiker
0 zout
2 rijpe mango's
1 eetlepel sesamzaadjes