Kokosrijst met mango
bewaar
bewaar

Kokosrijst met mango

Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.

30 min. bereiden / 30 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in ca. 30 minuten laten afkoelen.

In steelpan kokosmelk, suiker en mespunt zout aan de kook brengen. Roeren tot suiker en zout zijn opgelost. Afgekoelde rijst in schaal scheppen. Helft van kokosmengsel over rijst schenken, omscheppen en nog 10 minuten laten staan. Mango's schillen en langs de pit in plakken snijden. Sesamzaad in droge koekenpan licht roosteren. Rijst over vier borden verdelen. Mango ernaast leggen en per bord 2 eetlepels kokosmelk erover scheppen. Sesamzaad erover strooien.

achtergrondinfoMango sticky rice (khao niaow ma muang) wordt oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst, palmsuiker en geroosterde gele mungboontjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokosrijst met mango

Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig