Aziatische kipballetjes met wortelrijst
Met zelfgemaakt kipgehakt. Je waant je in Azië dankzij de limoen, peper en vissaus.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt. Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit. Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en een mespunt zout. Vorm met vochtige handen 8 balletjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst. Serveer de rijst met de kipballetjes. Bon appétit!
Aziatische kipballetjes met wortelrijst
Instructievideo - 03:26 min.
Aziatische kipballetjes met wortelrijst
Met zelfgemaakt kipgehakt. Je waant je in Azië dankzij de limoen, peper en vissaus.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt. Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit. Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en een mespunt zout. Vorm met vochtige handen 8 balletjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst. Serveer de rijst met de kipballetjes. Bon appétit!
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g meergranenrijst
320 g kipdijfilet
3 bosuien
½ limoen
½ rode peper
1 mespunt zout
1 el vissaus
3 el paneermeel
4 el traditionele olijfolie
150 g peen julienne
15 g verse koriander
2 tl sesamolie