Wortelkaasballetjes met rode peper
Aan de slag
Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de peen julienne, rode peper en bosui toe en meng in 2-3 korte stoten. Doe in een kom en meng de kaas, 1/2 ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met zout. Kneed tot een stevig, samenhangend mengsel. Voeg indien nodig meer bloem of ei toe.
Vorm van het wortelmengsel 16 balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 175 °C en frituur de wortelballetjes in 2 porties in 3 min. gaar en goudbruin. Laat uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Serveer op een schaal met de cocktailprikkers.
Wortelkaasballetjes met rode peper
null porties
75 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de peen julienne, rode peper en bosui toe en meng in 2-3 korte stoten. Doe in een kom en meng de kaas, 1/2 ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met zout. Kneed tot een stevig, samenhangend mengsel. Voeg indien nodig meer bloem of ei toe.
Vorm van het wortelmengsel 16 balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 175 °C en frituur de wortelballetjes in 2 porties in 3 min. gaar en goudbruin. Laat uitlekken op een dikke laag keukenpapier. Serveer op een schaal met de cocktailprikkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes oud witbrood
1 zak peen julienne
½ rode peper
1 zakje bosui
80 g gemalen oude kaas
1 ei
1½ el bloem
6 el paneermeel
Dit heb je nodig
keukenmachine
frituurpan met thermostaat
cocktailprikkers