Gegratineerde mosselen met oude kaas
Door het gratineren krijgen de mosselen een extra lekker krokantje on top. Ideaal als borrelhapje!
Aan de slag
Mosselen in grote pan leggen. Eetlepels water toevoegen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan.
Mosselen afgieten en uit schelpen nemen. Elke mossel in één schelphelft terugleggen. Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten.
In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen. Zachte boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Botermengsel over mosselen verdelen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.
Gegratineerde mosselen met oude kaas
Door het gratineren krijgen de mosselen een extra lekker krokantje on top. Ideaal als borrelhapje!
null porties
20 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen in grote pan leggen. Eetlepels water toevoegen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan.
Mosselen afgieten en uit schelpen nemen. Elke mossel in één schelphelft terugleggen. Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten.
In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen. Zachte boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Botermengsel over mosselen verdelen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse mosselen
3 el water
2 sneetjes oud witbrood
2 tenen knoflook
3 takjes verse peterselie
75 g ongezouten roomboter
40 g oude kaas
Dit heb je nodig
keukenmachine