Gegratineerde mosselen
Aan de slag
Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte mosselen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. In gesloten (mossel)pan mosselen met aanhangend water 7-8 min. koken, tot alle schelpen geopend zijn. Ongeopende mosselen weggooien en mosselen in pan laten afkoelen. Intussen in keukenmachine brood verkruimelen. Boter, knoflook, peterselie, kaas, 1-2 el mosselkookvocht, zout en peper door broodkruim roeren. Van elke mossel bovenste schelp afbreken. Schelphelften op bakplaat of in lage ovenschaal leggen (eventueel op laag zeezout, tegen het omvallen). Op elke mossel met theelepel schepje kruimmengsel leggen en licht aandrukken.
Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen ca. 10 min. in midden van oven schuiven, tot bovenkant goudbruin is. Warm serveren.
Gegratineerde mosselen
null personen
155 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte mosselen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. In gesloten (mossel)pan mosselen met aanhangend water 7-8 min. koken, tot alle schelpen geopend zijn. Ongeopende mosselen weggooien en mosselen in pan laten afkoelen. Intussen in keukenmachine brood verkruimelen. Boter, knoflook, peterselie, kaas, 1-2 el mosselkookvocht, zout en peper door broodkruim roeren. Van elke mossel bovenste schelp afbreken. Schelphelften op bakplaat of in lage ovenschaal leggen (eventueel op laag zeezout, tegen het omvallen). Op elke mossel met theelepel schepje kruimmengsel leggen en licht aandrukken.
Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen ca. 10 min. in midden van oven schuiven, tot bovenkant goudbruin is. Warm serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg panklare mosselen
2 sneetjes oud witbrood
75 g zachte roomboter
1 teentje knoflook
3 eetlepels verse peterselie
25 g geraspte pittige kaas
0 evt. grof zeezout
Dit heb je nodig
keukenmachine