Gegratineerde mosselen met kruiden en crème fraîche
bewaar
bewaar

Gegratineerde mosselen met kruiden en crème fraîche

Deze gegratineerde mosselen hebben een krokant kruidig dak boven hun hoofd.

50 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weggooien. In pan olie, knoflook en mosselen mengen. Mosselen afgedekt 6-8 min. koken, tot alle mosselen openstaan. Regelmatig omschudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In kom boter, citroensap, selderij en bieslook tot kruidenboter mengen. Boven andere kom abdijkaas grof raspen. Crème fraîche, mosterd en dragon erdoor roeren. Beide mengsels op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in vergiet goed laten uitlekken. Elke mossel losmaken en een schelphelft afbreken. Mosselen in schelp op bakplaat leggen. Selderijboter over helft van mosselen verdelen. Kaas-roommengsel over rest van mosselen verdelen.

Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven mosselen 8-10 min. gratineren. Mosselen op schaal leggen en warm serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegratineerde mosselen met kruiden en crème fraîche

Deze gegratineerde mosselen hebben een krokant kruidig dak boven hun hoofd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig