Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade
bewaar
bewaar

Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade

Weinig tijd en zin in een lichte maaltijd? Gevonden! Perfect voor als je nog gaat sporten.

17 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Klop de eieren los met de chilisaus, peper en eventueel zout. Verhit een vijfde van de sesamolie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur 5 min. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit eenzelfde hoeveelheid olie in dezelfde pan en bak van de rest van het eimengsel nog een omelet.

Verhit ondertussen een vijfde van de olie in een wok en bak de roerbakmix 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de wok. Doe de garnalen in dezelfde wok en bak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de sojasaus met de rest van de olie tot een dressing. Meng de dressing met de peen julienne, het sesamzaad en twee derde van de bosui.

Halveer de omeletten. Verdeel de roerbakmix en garnalen erover en garneer met de rest van de bosui. Serveer de wortelsalade erbij. Lekker met extra chilisaus, limoensap en 1-minuut basmatirijst.

variatietipDit gerecht is zowel warm als koud lekker. Houd je van koriander? Snijd dan 15 g koriander grof. Meng de ene helft door de dressing en gebruik de andere helft om het gerecht te garneren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade

Weinig tijd en zin in een lichte maaltijd? Gevonden! Perfect voor als je nog gaat sporten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig