Marokkaanse stamppot
Je proeft Noord-Afrikaanse smaken in de komijn, koriander en kikkererwten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken. Meng de pompoen met 3 el olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk, de rest van de olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.
Marokkaanse stamppot
Instructievideo - 03:05 min.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Marokkaanse stamppot
Je proeft Noord-Afrikaanse smaken in de komijn, koriander en kikkererwten.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken. Meng de pompoen met 3 el olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk, de rest van de olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
425 g flespompoenen
5 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl zeezout
1 kg kruimige aardappelen
400 g kikkererwten in blik
150 ml volle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper