Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten
bewaar
bewaar

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Dagje slank? Check! Dagje vega? Check! En nog lekker kruidig ook.

30 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd pompoen in dikke plakken. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil dun en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in ringen, de aubergine en de courgette in blokjes en de tomaten in partjes.

Verhit in braadpan olie. Schep de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en wat zout erdoor. Stoof groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaar. Schep af en toe om.

Spoel in zeef kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de groenten en stoof 10 min. zachtjes mee.

Breng op smaak met peper en zout. Strooi munt erover.

combinatietipLekker met Turks brood

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Dagje slank? Check! Dagje vega? Check! En nog lekker kruidig ook.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig