Marokkaanse lamsspiesjes
Aan de slag
Laat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, de komijn, de knoflook, de koriander en zout en peper naar smaak. Schep de blokjes lamsvlees door de marinade en laat het geheel minstens 30 minuten rusten. Rijg de blokjes lamsvlees aan een satéstokje of -spies. Gril ze in een hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten gaar en bruin. Lekker met Griekse tzatziki (recept elders op ah.nl).
Marokkaanse lamsspiesjes
hoofdgerecht
null personen
120 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, de komijn, de knoflook, de koriander en zout en peper naar smaak. Schep de blokjes lamsvlees door de marinade en laat het geheel minstens 30 minuten rusten. Rijg de blokjes lamsvlees aan een satéstokje of -spies. Gril ze in een hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten gaar en bruin. Lekker met Griekse tzatziki (recept elders op ah.nl).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
2 teentjes knoflook
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
400 g lamslapjes
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan
barbecue