Geroosterde flespompoen
Zoete pompoen uit de oven met komijn en zeezout: een lekker vegetarisch bijgerecht
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm. Meng de pompoen met de olie en het komijnzaad en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pompoen 20 min. in de oven. Bestrooi voor het serveren met het zeezout.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Geroosterde flespompoen
Zoete pompoen uit de oven met komijn en zeezout: een lekker vegetarisch bijgerecht
bijgerecht
null personen
135 kcal
5 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm. Meng de pompoen met de olie en het komijnzaad en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pompoen 20 min. in de oven. Bestrooi voor het serveren met het zeezout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
850 g flespompoenen
3 el traditionele olijfolie
2 tl komijnzaad
1 tl zeezout