Geroosterde bloemkool
Zet eens een hele bloemkool op tafel! Zeker deze, geroosterd met een heerlijke topping van knoflook en specerijen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan in een vijzel en maal met de knoflook en het zeezout tot een pasta.
Schil en rasp de gember. Halveer de limoen, pers een helft uit en snijd de rest in parten. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn. Meng de specerijenpasta, gember, korianderstelen, de chilipoeder, kurkuma en het limoensap door de yoghurt.
Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.
Rooster in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de partjes limoen.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Geroosterde bloemkool
Zet eens een hele bloemkool op tafel! Zeker deze, geroosterd met een heerlijke topping van knoflook en specerijen.
bijgerecht
null personen
90 kcal
15 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan in een vijzel en maal met de knoflook en het zeezout tot een pasta.
Schil en rasp de gember. Halveer de limoen, pers een helft uit en snijd de rest in parten. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn. Meng de specerijenpasta, gember, korianderstelen, de chilipoeder, kurkuma en het limoensap door de yoghurt.
Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.
Rooster in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de partjes limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ tl mosterdzaad
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 teen knoflook
½ tl grof zeezout
3 cm verse gember
1 limoen
7½ g verse koriander
½ tl chilipoeder
1 tl kurkuma
100 ml Griekse yoghurt
1 bloemkool
Dit heb je nodig
vijzel
bakpapier