Gegrilde mais
Een gegrilde maiskolf, 'elote', is een bekend Mexicaans streetfoodgerecht. Dit is een van de bekende versies, waarbij de kolf wordt ingesmeerd met mayonaise, limoensap en bestrooid wordt met queso fresco, die wij hebben vervangen door feta.
Aan de slag
Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Verkruimel ondertussen de feta, verdeel over een bord en halveer de limoenen.
Wrijf elke kolf in met een limoenhelft. Besmeer ze rondom met de mayonaise en rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met het chilipoeder en zout en serveer met de limoenhelften apart erbij.
Gegrilde mais
Een gegrilde maiskolf, 'elote', is een bekend Mexicaans streetfoodgerecht. Dit is een van de bekende versies, waarbij de kolf wordt ingesmeerd met mayonaise, limoensap en bestrooid wordt met queso fresco, die wij hebben vervangen door feta.
bijgerecht
null porties
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Verkruimel ondertussen de feta, verdeel over een bord en halveer de limoenen.
Wrijf elke kolf in met een limoenhelft. Besmeer ze rondom met de mayonaise en rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met het chilipoeder en zout en serveer met de limoenhelften apart erbij.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
150 g feta
2 limoenen
100 ml mayonaise
2 tl chilipoeder
½ tl grof zeezout
Dit heb je nodig
grillpan