Gegrilde mais met tomaatjes
Van deze heerlijk zoete salade kunnen de kinderen ook mee-eten. Wel even de chilipeper eruit laten!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout. Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en 2 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de rest van de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.
Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue. Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.
Gegrilde mais met tomaatjes
Van deze heerlijk zoete salade kunnen de kinderen ook mee-eten. Wel even de chilipeper eruit laten!
bijgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout. Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en 2 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de rest van de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.
Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue. Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
500 g cherrytomaten
1 zoete ui
1 el rodewijnazijn
3 el traditionele olijfolie
100 g roomkaas naturel
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
barbecue