Aardappelsalade met zongedroogde tomaatjes en parmezaan
Geef je aardappelsalade een upgrade door 'm te combineren met zongedroogde tomaat, pijnboompitten en balsamico. De Parmezaanse kaas maakt 't af. Yum!
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon, halveer ze en kook ze in ruim water in 10-15 min. gaar. Giet af in een vergiet en laat even droogstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3-4 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen.
Giet ondertussen de zongedroogde tomaatjes af en vang de olie op. Snijd de tomaatjes in dunne repen. Halveer de krop babyromainesla in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen van 1 cm. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen.
Meng de balsamicoazijn, 4 el olie van de zongedroogde tomaten (per 4 personen), peper en eventueel zout tot een dressing.
Schep de aardappelen om met de zongedroogde tomaat, sla, dressing en de helft van de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een serveerkom en bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Schaaf met de dunschiller de Parmezaanse kaas in mooie krullen erover.
Aardappelsalade met zongedroogde tomaatjes en parmezaan
Geef je aardappelsalade een upgrade door 'm te combineren met zongedroogde tomaat, pijnboompitten en balsamico. De Parmezaanse kaas maakt 't af. Yum!
bijgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon, halveer ze en kook ze in ruim water in 10-15 min. gaar. Giet af in een vergiet en laat even droogstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3-4 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen.
Giet ondertussen de zongedroogde tomaatjes af en vang de olie op. Snijd de tomaatjes in dunne repen. Halveer de krop babyromainesla in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen van 1 cm. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen.
Meng de balsamicoazijn, 4 el olie van de zongedroogde tomaten (per 4 personen), peper en eventueel zout tot een dressing.
Schep de aardappelen om met de zongedroogde tomaat, sla, dressing en de helft van de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een serveerkom en bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Schaaf met de dunschiller de Parmezaanse kaas in mooie krullen erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes vastkokend
40 g pijnboompitten
100 g zongedroogde tomaten
1 krop biologische babyromaine
¼ rode ui
3 el balsamicoazijn
30 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
dunschiller