Vegan aardappel-kikkererwtsalade
Wist je dat je van het vocht van kikkererwten (ook wel 'aquafaba' genoemd) plantaardige mayonaise kan maken? In deze frisse maaltijdsalade met krieltjes, kikkererwten en dille wordt de vegan mayo gebruikt als dressing.
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Giet ondertussen de kikkererwten af, vang het vocht (aquafaba) op. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de uien, snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de dille grof. Snijd de knoflook heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest van de citroen in 4 partjes.
Doe 3 el aquafaba, 1 el citroensap (per 4 personen), de mosterd en knoflook in een mengkom en klop 1 min. los met een garde. Schenk de olie, al kloppend met de garde, druppelsgewijs bij het mosterdmengsel tot het eruitziet als mayonaise. Breng de vegan mayo op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de krieltjes met de kikkererwten, ui, bleekselderij, 6 el 'mayo' (per 4 personen), het citroenrasp, rest van het -sap en de helft van de dille. Schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.
Vegan aardappel-kikkererwtsalade
Wist je dat je van het vocht van kikkererwten (ook wel 'aquafaba' genoemd) plantaardige mayonaise kan maken? In deze frisse maaltijdsalade met krieltjes, kikkererwten en dille wordt de vegan mayo gebruikt als dressing.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Giet ondertussen de kikkererwten af, vang het vocht (aquafaba) op. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de uien, snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de dille grof. Snijd de knoflook heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest van de citroen in 4 partjes.
Doe 3 el aquafaba, 1 el citroensap (per 4 personen), de mosterd en knoflook in een mengkom en klop 1 min. los met een garde. Schenk de olie, al kloppend met de garde, druppelsgewijs bij het mosterdmengsel tot het eruitziet als mayonaise. Breng de vegan mayo op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de krieltjes met de kikkererwten, ui, bleekselderij, 6 el 'mayo' (per 4 personen), het citroenrasp, rest van het -sap en de helft van de dille. Schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.
bewaartip:
serveertip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltje vastkokend
800 g kikkererwten in blik
2 rode uien
500 g bleekselderij
7½ g verse dille
1 teen knoflook
1 biologische citroen
1 el milde mosterd
175 ml milde olijfolie