Gebonden aardappel-kikkererwtensoep met wortel en spinazie
Deze lekkere stevige gebonden aardappel-kikkererwtensoep krijgt een beetje pit door de aleppopeper. En hij is ook nog eens hélemaal vegan!
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de sjalotten onder af en toe omscheppen 10 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in zo dun mogelijke boogjes. Snijd het groen fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Doe de winterpeen en bleekselderij inclusief groen bij de sjalotten in de pan en bak omscheppend 3 min. Kneus het venkelzaad met het blad van een mes. Voeg de knoflook, aleppopeper, het venkelzaad, de blokjes aardappel en kikkererwten toe en bak 1 min. Breng op smaak met peper.
Voeg het kokend water toe en breng de soep aan de kook. Laat 20 min. koken, tot de aardappelen gaar zijn.
Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer met de staafmixer helemaal glad. Giet het gladde deel terug in de pan, voeg de babyspinazie toe en breng de soep op smaak met 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en serveer met het platbrood.
Gebonden aardappel-kikkererwtensoep met wortel en spinazie
Deze lekkere stevige gebonden aardappel-kikkererwtensoep krijgt een beetje pit door de aleppopeper. En hij is ook nog eens hélemaal vegan!
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de sjalotten onder af en toe omscheppen 10 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in zo dun mogelijke boogjes. Snijd het groen fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Doe de winterpeen en bleekselderij inclusief groen bij de sjalotten in de pan en bak omscheppend 3 min. Kneus het venkelzaad met het blad van een mes. Voeg de knoflook, aleppopeper, het venkelzaad, de blokjes aardappel en kikkererwten toe en bak 1 min. Breng op smaak met peper.
Voeg het kokend water toe en breng de soep aan de kook. Laat 20 min. koken, tot de aardappelen gaar zijn.
Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer met de staafmixer helemaal glad. Giet het gladde deel terug in de pan, voeg de babyspinazie toe en breng de soep op smaak met 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en serveer met het platbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g sjalotten
3 el milde olijfolie
600 g vastkokende aardappelen
4 tenen knoflook
250 g winterpenen
4 stengels bleekselderij
400 g kikkererwten in blik
½ el venkelzaad
1 tl aleppo peper
1 l kokend water
4 Libanese volkoren broden
1 citroen
100 g babyspinazie
Dit heb je nodig
staafmixer