Geroosterde schorseneren
Met rode ui en wortelen een perfect bijgerecht voor bij biefstuk of kabeljauw.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de schorseneren en peen met een dunschiller. Halveer dikke exemplaren in de lengte zodat alle schorseneren en peen een gelijke dikte hebben. Leg de stelen schorseneren na het schillen direct een kom water met de azijn tot gebruik. Kook de schorseneren en wortels in water met zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de ui in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng op de bakplaat de schorseneren en peen met de ui, olie en tijm. Breng op smaak met peper en grof zeezout. Rooster de schorseneren, peen en ui in de oven in ca. 25 min. gaar.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Geroosterde schorseneren
Met rode ui en wortelen een perfect bijgerecht voor bij biefstuk of kabeljauw.
bijgerecht
null personen
170 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de schorseneren en peen met een dunschiller. Halveer dikke exemplaren in de lengte zodat alle schorseneren en peen een gelijke dikte hebben. Leg de stelen schorseneren na het schillen direct een kom water met de azijn tot gebruik. Kook de schorseneren en wortels in water met zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de ui in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng op de bakplaat de schorseneren en peen met de ui, olie en tijm. Breng op smaak met peper en grof zeezout. Rooster de schorseneren, peen en ui in de oven in ca. 25 min. gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g schorseneren
½ verse bospeen
2 el wittewijnazijn
2 el rode uien
1 el verse tijm
2 el traditionele olijfolie
1 mespunt grof zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier