Geroosterde harissawortels
Harissa is een peperpasta op basis van hete rode pepers, knoflook en komijn, die in heel Noord-Afrika wordt gegeten en varieert van heel mild tot superpittig. Harissa geeft smaak aan allerlei gerechten, zoals deze geroosterde harissawortels.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels met het groene topje er nog aan in de lengte in vieren en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de harissa met de granaatappelmelasse en olijfolie en verdeel over de bospeen. Meng goed zodat alles rondom bedekt is en verspreid weer over de bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven.
Meng ondertussen de za’atar met de extra vierge olijfolie. Neem de bospeen uit de oven, besprenkel met de za’atarolie en bestrooi met het zout. Serveer direct.
Geroosterde harissawortels
Harissa is een peperpasta op basis van hete rode pepers, knoflook en komijn, die in heel Noord-Afrika wordt gegeten en varieert van heel mild tot superpittig. Harissa geeft smaak aan allerlei gerechten, zoals deze geroosterde harissawortels.
bijgerecht
null personen
170 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels met het groene topje er nog aan in de lengte in vieren en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de harissa met de granaatappelmelasse en olijfolie en verdeel over de bospeen. Meng goed zodat alles rondom bedekt is en verspreid weer over de bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven.
Meng ondertussen de za’atar met de extra vierge olijfolie. Neem de bospeen uit de oven, besprenkel met de za’atarolie en bestrooi met het zout. Serveer direct.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g geschilde bospenen
2 el Souq milde harissa
2 el granaatappelmelasse
1 el milde olijfolie
1 el za'atar
2 el extra vierge olijfolie
½ tl grof zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier