Bruschette met paddenstoelentapenade
bewaar
bewaar

Bruschette met paddenstoelentapenade

Knapperig en kruidig mediterraan hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht

25 min. bereiden / 6 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ciabatta in sneetjes van 1.5 cm dik. Besprenkel beide kanten van de sneetjes met de helft van de olie en bestrooi met het zeezout. Bak de sneetjes brood (bruschette) op een rooster in de oven in 6 min. goudbruin en krokant.

Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Doe het paddenstoelenmengsel, de olijven, het citroensap en zout in de keukenmachine en maal fijn. Snijd de bieslook fijn en schep door het paddenstoelenmengsel.

Doe de paddenstoelentapenade in een kom en serveer met de bruschette. Schep een beetje crème fraîche op elke bruschette met tapenade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bruschette met paddenstoelentapenade

Knapperig en kruidig mediterraan hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig