Worteltaart met chocolade
Extra lekker door de topping van choco-glazuur en witte chocolade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Maak de winterpeen schoon en rasp fijn. Doe de olie, suiker en eieren in een grote beslagkom en klop luchtig met een mixer. Rasp de nootmuskaat fijn. Spatel eerst de peen, rozijnen en alle noten erdoor en dan de bakpoeder, specerijen, geraspte nootmuskaat en het sinaasappelrasp.
Zeef het bakmeel erboven, voeg het zout toe en spatel alles goed door elkaar. Bekleed de binnenkant van de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Bak de worteltaart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Hak de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur. Verdeel er met een theelepel de witte chocolade in strepen over. Maak met een satéprikker of een mespunt een golvende beweging door de chocolade voor een marmereffect. Laat de chocolade en het glazuur in 15 min. stollen.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Worteltaart met chocolade
Extra lekker door de topping van choco-glazuur en witte chocolade.
null porties
440 kcal
25 min. bereiden
75 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Maak de winterpeen schoon en rasp fijn. Doe de olie, suiker en eieren in een grote beslagkom en klop luchtig met een mixer. Rasp de nootmuskaat fijn. Spatel eerst de peen, rozijnen en alle noten erdoor en dan de bakpoeder, specerijen, geraspte nootmuskaat en het sinaasappelrasp.
Zeef het bakmeel erboven, voeg het zout toe en spatel alles goed door elkaar. Bekleed de binnenkant van de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Bak de worteltaart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Hak de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur. Verdeel er met een theelepel de witte chocolade in strepen over. Maak met een satéprikker of een mespunt een golvende beweging door de chocolade voor een marmereffect. Laat de chocolade en het glazuur in 15 min. stollen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 medium handsinaasappel
600 g winterpeen
280 ml zonnebloemolie
400 g lichtbruine basterdsuiker
4 vrije uitloop eieren
½ verse nootmuskaat
200 g AH puur&eerlijk biologische rozijn
70 g ongebrande pecannoten
110 g ongezouten walnoten
1 tl bakpoeder
1 el gemalen kaneel
1 tl gemalen gember
1 mespunt gemalen kruidnagel
360 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
50 g witte chocolade
100 g Dr. Oetker chocoladeglazuur
Dit heb je nodig
mixer
rechthoekige bakvorm (30 x 20 cm, 6 cm hoog)
bakpapier
satéprikker