Worteltaart met gember
Wortel en gember komen fantastisch samen in deze carrot cake.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel 2 vellen bakpapier en bekleed de springvormen ermee. Hak de noten fijn. Rasp 400 g wortels fijn.
Schil de gember en rasp fijn. Smelt de boter in een steelpan. Meng de geraspte wortel in een grote kom met de gember, eieren, karnemelk en 300 g suiker. Spatel de bloem samen met de bakpoeder, baksoda, kaneel en een mespunt zout door het wortelmengsel. Voeg de noten en gesmolten boter toe.
Verdeel over de springvormen en bak in de oven in ca 30 min. gaar. Laat afkoelen. Breng ondertussen het water met de rest van de suiker aan de kook. Zet het vuur laag. Snijd met een kaasschaaf, rasp of mandoline de rest van de wortels in lange dunne linten. Doe de linten in de suikersiroop, breng aan de kook en kook 1 min. op laag vuur. Laat afkoelen tot je de linten vast kunt pakken. Haal uit de siroop en strijk met je vingers erlangs om de overtollige siroop te verwijderen. Leg op een taartrooster.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Klop de roomkaas met het sinaasappelrasp en de poedersuiker luchtig met een mixer. Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ⅓ van de roomkaas. Zet de andere taart er omgekeerd op, met de platte kant naar boven. Bestrijk de zijkanten en bovenkanten met de rest van de roomkaas. Decoreer de taart met de plakken wortel. Maak roosjes van de rest van de wortelplakken en leg deze samen met de blaadjes munt op de taart.
Worteltaart met gember
Wortel en gember komen fantastisch samen in deze carrot cake.
null personen
625 kcal
45 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel 2 vellen bakpapier en bekleed de springvormen ermee. Hak de noten fijn. Rasp 400 g wortels fijn.
Schil de gember en rasp fijn. Smelt de boter in een steelpan. Meng de geraspte wortel in een grote kom met de gember, eieren, karnemelk en 300 g suiker. Spatel de bloem samen met de bakpoeder, baksoda, kaneel en een mespunt zout door het wortelmengsel. Voeg de noten en gesmolten boter toe.
Verdeel over de springvormen en bak in de oven in ca 30 min. gaar. Laat afkoelen. Breng ondertussen het water met de rest van de suiker aan de kook. Zet het vuur laag. Snijd met een kaasschaaf, rasp of mandoline de rest van de wortels in lange dunne linten. Doe de linten in de suikersiroop, breng aan de kook en kook 1 min. op laag vuur. Laat afkoelen tot je de linten vast kunt pakken. Haal uit de siroop en strijk met je vingers erlangs om de overtollige siroop te verwijderen. Leg op een taartrooster.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Klop de roomkaas met het sinaasappelrasp en de poedersuiker luchtig met een mixer. Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ⅓ van de roomkaas. Zet de andere taart er omgekeerd op, met de platte kant naar boven. Bestrijk de zijkanten en bovenkanten met de rest van de roomkaas. Decoreer de taart met de plakken wortel. Maak roosjes van de rest van de wortelplakken en leg deze samen met de blaadjes munt op de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten pecannoten
700 g winterpeen
8 cm verse gember
250 g ongezouten roomboter
3 middelgrote eieren
80 ml karnemelk
800 g kristalsuiker
350 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl gemalen kaneel
500 ml water
1 sinaasappel
400 g roomkaas
50 g poedersuiker
5 g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
handmixer