Varkenshaas met ham en paddenstoelen
bewaar
bewaar

Varkenshaas met ham en paddenstoelen

10 min. bereiden / 15 min. oventijd / 10 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw ondertussen het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Bestrooi het vlees rondom met de helft van de kruiden en peper. Rol de varkenshaas in de ham en zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is.

Snijd de paddenstoelen in plakjes en de sjalot in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 min. aan. Neem uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de sjalot, paddenstoelen en rest van de takjes tijm 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep bij het vlees in de schaal en bak 15 min. in het midden van de oven.

Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakjes, verwijder de kruiden en serveer met de paddenstoelen.

combinatietipLekker met de gnocchi (recept elders op ah.nl/allerhande).

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkenshaas met ham en paddenstoelen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig