Varkenshaas met ham en paddenstoelen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw ondertussen het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Bestrooi het vlees rondom met de helft van de kruiden en peper. Rol de varkenshaas in de ham en zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is.
Snijd de paddenstoelen in plakjes en de sjalot in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 min. aan. Neem uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de sjalot, paddenstoelen en rest van de takjes tijm 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep bij het vlees in de schaal en bak 15 min. in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakjes, verwijder de kruiden en serveer met de paddenstoelen.
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Varkenshaas met ham en paddenstoelen
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw ondertussen het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Bestrooi het vlees rondom met de helft van de kruiden en peper. Rol de varkenshaas in de ham en zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is.
Snijd de paddenstoelen in plakjes en de sjalot in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 min. aan. Neem uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de sjalot, paddenstoelen en rest van de takjes tijm 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep bij het vlees in de schaal en bak 15 min. in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakjes, verwijder de kruiden en serveer met de paddenstoelen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
200 g paddenstoelen voor risotto
100 g gerookte ham Bauernschincken
2 sjalotten
20 g ongezouten roomboter