Zoetzure garnalen
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat de ui op heel laag vuur in 30 min. met de deksel op de pan zacht en gaar worden. Roer regelmatig.
Pel ondertussen de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal maar laat het staartje zitten. Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen 5 min.
Doe de rozijnen bij de ui en verwarm 2 min. Neem de pan van het vuur en roer de azijn erdoor. Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen. Meng de garnalen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Voeg toe aan het garnalenmengsel.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Zoetzure garnalen
voorgerecht
null personen
295 kcal
35 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat de ui op heel laag vuur in 30 min. met de deksel op de pan zacht en gaar worden. Roer regelmatig.
Pel ondertussen de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal maar laat het staartje zitten. Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen 5 min.
Doe de rozijnen bij de ui en verwarm 2 min. Neem de pan van het vuur en roer de azijn erdoor. Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen. Meng de garnalen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Voeg toe aan het garnalenmengsel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongepelde diepvries reuzengarnalen
2 uien
4 el traditionele olijfolie
100 ml droge witte wijn
40 g blanke rozijnen
50 ml witte wijnazijn
40 g pijnboompitten