Geroosterde garnalen met gember, knoflook en limoen
Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een lekkere kruidige smaak.
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de olie. Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen. Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap toe. Breng op smaak met zout en laat minimaal 3 uur marineren.
Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiesen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Garnalen grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:45 min.
Geroosterde garnalen met gember, knoflook en limoen
Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een lekkere kruidige smaak.
voorgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de olie. Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen. Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap toe. Breng op smaak met zout en laat minimaal 3 uur marineren.
Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiesen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg ongepelde diepvries reuzengarnaal
150 ml traditionele olijfolie
5 tenen knoflook
5 cm verse gember
2 rode pepers
3 limoenen
Dit heb je nodig
staafmixer
sateprikkers