Bechamelsaus maken
Bechamel: deze romige saus is het allerlekkerst als je 'm zelf maakt. En veel makkelijker dan je zou denken: in 4 stappen ben je er al!
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot die lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.
Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bechamelsaus maken
Instructievideo - 01:19 min.
Bechamelsaus maken
Bechamel: deze romige saus is het allerlekkerst als je 'm zelf maakt. En veel makkelijker dan je zou denken: in 4 stappen ben je er al!
null personen
220 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot die lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.
Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
achtergrondinfo:
bereidingstip:
combinatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
500 ml volle melk