Gorgonzolasaus
Breng je kaassaus eens naar een hoger level met deze gorgonzolasaus. Die heeft pit!
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in ca. 5 min. garen. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de gorgonzola in stukjes. Roer de gorgonzola door de bechamel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gorgonzolasaus
Breng je kaassaus eens naar een hoger level met deze gorgonzolasaus. Die heeft pit!
bijgerecht
null personen
225 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in ca. 5 min. garen. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de gorgonzola in stukjes. Roer de gorgonzola door de bechamel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
500 ml volle melk
75 g Italiaanse gorgonzola 55+