Bechamelsaus stap-voor-stap
bewaar
bewaar

Bechamelsaus stap-voor-stap

10 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de boter in een pan tot die lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.

Roer de bloem door de gesmolten boter. Laat het mengsel 2-3 min. op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart, roer af en toe.

Schenk er vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt. Voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd. Kook de saus nog 2-3 min. en breng op smaak met peper en zout.

combinatietipBechamelsaus wordt gebruikt in lasagne, maar is ook een goede basis voor ragout en kaassaus.
bereidingstipDe truc voor een goede bechamelsaus: goed blijven roeren en steeds pas een volgend scheutje melk erbij doen als je het mengsel glad hebt geroerd.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bechamelsaus stap-voor-stap

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig