Roux maken
Dit bindmiddel van bloem en boter kun je gebruiken voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Roux maken doe je zo!
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur.
Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een egaal mengsel ontstaat.
Zet het vuur laag en bak de bloem 3 min. tot hij gaar is.
Roux maken
Dit bindmiddel van bloem en boter kun je gebruiken voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Roux maken doe je zo!
bijgerecht
null porties
550 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur.
Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een egaal mengsel ontstaat.
Zet het vuur laag en bak de bloem 3 min. tot hij gaar is.
algemeen:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem