Karamel maken
Wie houdt er niet van karamel? Zelfgemaakt is-ie nóg lekkerder.
10 min. bereiden / 1 uur wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Verdeel de basterdsuiker in 1 laag in een steelpan met dikke bodem. Breng met het water op laag vuur aan de kook en laat ca. 6 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur.
Haal de pan van het vuur en roer er met een vuurvaste lepel eerst de boter door. Kijk uit voor hete spetters. Voeg vervolgens voorzichtig de slagroom en het zout toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel.
Laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur en schenk dan in een schone glazen pot.
Karamel maken
Wie houdt er niet van karamel? Zelfgemaakt is-ie nóg lekkerder.
nagerecht
null personen
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verdeel de basterdsuiker in 1 laag in een steelpan met dikke bodem. Breng met het water op laag vuur aan de kook en laat ca. 6 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur.
Haal de pan van het vuur en roer er met een vuurvaste lepel eerst de boter door. Kijk uit voor hete spetters. Voeg vervolgens voorzichtig de slagroom en het zout toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel.
Laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur en schenk dan in een schone glazen pot.
combinatietip:
bewaartip:
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g witte basterdsuiker
2 el water
50 g ongezouten roomboter
200 ml verse slagroom
½ tl zout
Dit heb je nodig
gesteriliseerde glazen pot