Spaghetti bolognese met spinazie
Een aangeklede spaghetti bolognese: met paprika, spinazie en pijnboompitten.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.
Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe aan het gehakt, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg het water en de mix voor de spaghetti toe. Breng aan de kook. Kook de saus 2 min. en breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de pijnboompitten.
Spaghetti bolognese met spinazie
Een aangeklede spaghetti bolognese: met paprika, spinazie en pijnboompitten.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.
Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe aan het gehakt, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg het water en de mix voor de spaghetti toe. Breng aan de kook. Kook de saus 2 min. en breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de pijnboompitten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fijne spaghetti
30 g pijnboompitten
1 rode paprika
1 ui
300 g rundergehakt
2 el traditionele olijfolie
300 g verse spinazie
500 ml kraanwater
62 g mix voor spaghetti bolognese