Visburgers
Visburger goes summer! Je maakt deze burger vol smaak helemaal zelf al binnen een halfuur van de bbq.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd aan beide zijkanten van het stokbrood 7 cm eraf. Maal de kontjes stokbrood grof in het hakmolentje van de staafmixer. Houd apart.
Dep de pangasius droog met keukenpapier. Maal in twee delen samen met de currypasta grof in het hakmolentje van de staafmixer. Meng de vis in een kom met het gemalen brood, de bevroren tuinerwten en maizena. Vorm er met natte handen 4 burgers van Ø 10 cm van (per 4 personen). Bestrijk de burgers met de olie. Gril de burgers 10 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de rest van het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken horizontaal doormidden. Gril het stokbrood op de snijkant 2 min. op de barbecue. Pers de citroen uit. Roer het sap door de mayonaise.
Besmeer de onderste helften van het stokbrood met de citroenmayonaise. Beleg met de waterkers en een visburger. Dek af met de bovenste helften.
Visburgers
Instructievideo - 00:47 min.
Visburgers
Visburger goes summer! Je maakt deze burger vol smaak helemaal zelf al binnen een halfuur van de bbq.
bijgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd aan beide zijkanten van het stokbrood 7 cm eraf. Maal de kontjes stokbrood grof in het hakmolentje van de staafmixer. Houd apart.
Dep de pangasius droog met keukenpapier. Maal in twee delen samen met de currypasta grof in het hakmolentje van de staafmixer. Meng de vis in een kom met het gemalen brood, de bevroren tuinerwten en maizena. Vorm er met natte handen 4 burgers van Ø 10 cm van (per 4 personen). Bestrijk de burgers met de olie. Gril de burgers 10 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de rest van het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken horizontaal doormidden. Gril het stokbrood op de snijkant 2 min. op de barbecue. Pers de citroen uit. Roer het sap door de mayonaise.
Besmeer de onderste helften van het stokbrood met de citroenmayonaise. Beleg met de waterkers en een visburger. Dek af met de bovenste helften.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vers wit stokbrood
350 g pangasiusfilets
70 g rode currypasta
200 g diepvries tuinerwten
1 el maizena
2 el milde olijfolie
½ citroen
4 el mayonaise
40 g waterkers
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met hakmolen
keukenpapier
bakkwastje